Betalen met de PIN bij NS

UTRECHT – NS brengt haar reizigers veilig en comfortabel naar hun bestemming. Nu heel Nederland te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus, neemt de NS ook de maatregelen. In het belang van de reizigers.

Het treinverkeer is onderdeel van de vitale infrastructuur van Nederland. NS wil Nederland ook nu bereikbaar houden. Dat doen zij door een zo betrouwbaar mogelijke dienstregeling te bieden. Nederlanders die noodzakelijke reizen moeten maken, kunnen zo met de trein blijven reizen.

Als OV-bedrijf volgt NS in ieder geval het beleid van het RIVM en de overheid. En waar nodig neemt de NS eigen aanvullende maatregelen in samenwerking met ProRail en andere OV-bedrijven.

Door de strengere richtlijnen van donderdag 12 maart, zijn er meer ziektemeldingen onder NS-medewerkers, waardoor zij minder inzetbaar zijn.

De serviceverlening op stations en in de trein kan de komende tijd anders zijn dan normaal. NS staat nog steeds in voor de veiligheid op het station en in de trein.

Maatregelen

Vanaf vrijdag 13 maart rijden op een beperkt aantal trajecten geen extra spitstreinen, omdat er door de thuiswerkmaatregel fors minder reizigers verwacht worden.

De rest van de dienstregeling blijft voorlopig hetzelfde. Van dag tot dag bekijkt de NS de ontwikkelingen rondom het coronavirus en wat de effecten hiervan zijn voor de dienstregeling en onze medewerkers.

Vanaf zaterdag 14 maart is per station, waar mogelijk, één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel en één winkel open. Zo kan NS, indien gewenst, reizigers van informatie of iets te eten en drinken voorzien.

De gratis reisdag met het Boekenweekgeschenk van zondag 15 maart gaat niet door. NS vindt het niet gepast reizigers te stimuleren die dag op pad te gaan met de trein.

PIN

NS over de PIN: "Wij doen er alles aan onze collega’s gezond en fit te houden en de dienstverlening zo optimaal mogelijk te blijven uitvoeren, voor u als reiziger. Daarom vragen wij u ook zoveel mogelijk met PIN te betalen en, bij controle door het treinpersoneel, uw vervoerbewijs zelf voor het scanapparaat van de conducteur te houden."

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *