Benefietconcert door Koor Grenzenloos

OBDAM – Deze week was er een benefietconcert door Amelander muzikanten voor de herbouw van de Clemenskerk. Ook niet-Amelander zangers willen een steentje bijdragen. Koor Grenzenloos uit Obdam geeft daarom op 21 september een benefietconcert in de hervormde kerk aan het Kerkpleintje in Nes. Het concert start om 20:15 uur. De kerk is open vanaf 19:45 uur.

“Het wordt een prachtig luisterconcert met een vrolijke noot!” belooft het koor.

In de kerk staat een bus waarin iedere luisteraar een donatie kan werpen. De volledige opbrengst gaat naar het herstelfonds van de afgebrande Clemenskerk.

Westfries

Het koor Grenzenloos komt uit Obdam. Het is in januari 2000 opgericht door dirigent Peter van Diepen onder het motto: "Een nieuwe eeuw … een nieuw koor!" Grenzenloos is een klein koor, bestaande uit zeven zangers en zeven zangeressen en zij worden begeleid door Edwin Borst op piano en Rob Mulder op gitaar en bas. Daarnaast nemen leden van het koor zo nu en dan de begeleiding op gitaar, basgitaar, accordeon, dwarsfluit en percussie voor hun rekening. Het koor brengt een zo breed mogelijk repertoire in verschillende talen: pop (Ruth Jacott, Bløf, Doe maar), maar ook stukken uit musicals (Cats, Tsjechov). De dirigent arrangeert de meeste nummers tot echt Grenzenloze nummers. Grenzenloos zingt in het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Latijn en Nederlands en Westfries. De liederen worden meerstemmig, solo, a capella, alleen met piano of met een uitgebreider combo gebracht. Het koor doet zo nu en dan mee aan een korenfestival, waarbij ze tijdens het festival van Medemblik al twee keer de eerste prijs in de wacht sleepte.

Benefiet

In april 2012 bracht Grenzenloos een vierdaags bezoek aan Hondon de las Nieves in Spanje. Aldaar verzorgde zij een benefietconcert voor de plaatselijke voedselbank. Grenzenloos doet niets liever dan zingen en draagt graag haar steentje bij, daar waar het nodig is. Vandaar dat het koor zich graag eenmaal per jaar inzet voor een goed doel. Met een bezoek aan Ameland en een concert ten bate van de Clemenskerk, combineren de leden het nuttige met het aangename.

>>> lees hier over de Clemenskerk en de brand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *