Beleef de Wadden vanaf de bank

VLIELAND – Podium Vlieland, Roots Magazine en de Waddenvereniging presenteren voor iedereen die de eilanden mist: Thuisfilmweekend Wadden. Eén huis, vier muren, veertien films.

Het zijn rare tijden waarin we leven. Veel mensen zitten thuis, tussen vier muren. Of werken heel hard om de samenleving draaiende te houden, met nauwelijks tijd om te ontspannen. Om die kleine wereld toch weer wat groter te maken, organiseren Podium Vlieland, Roots Magazine en de Waddenvereniging voor iedereen die de eilanden mist een thuisfilmfestival met speelfilms en documentaires over het waddengebied die (bijna) allemaal gratis zijn te bekijken.

Het werkt zo: kies een of meerdere films uit het aanbod en organiseer je eigen filmweekend, met je naasten of alleen. En bedenk, je bent niet de enige die kijkt. Ook al zien we elkaar even niet, toch zijn we samen. En samen spannen we ons tot het uiterste in om uit deze crisis te komen.

Op het programma van het thuisfilmweekend staan speelfilms als ‘Eilandgasten’, ‘Witte Vis’ en Sunny Side Up’, jeugdfilms als ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’, documentaires als ‘Wad’, ‘De Vogelwachter’en ‘Bademeisters’ en archiefcompilaties van het Fries Film Archief.

Het programma van het thuisfilmweekend Wadden is hier te vinden.

Podium Vlieland, het filmhuis van het eiland, organiseert in normale tijden ieder weekend van oktober tot en met april een filmweekend. Met veel pijn in het hart heeft Podium Vlieland in maart de deuren vroegtijdig gesloten. Vanaf oktober is iedereen hopelijk weer welkom op Vlieland. Mochten filmliefhebbers Podium Vlieland willen steunen in deze lastige tijden dan bestaat de mogelijkheid om voor volgend seizoen alvast een tegoedbon voor een filmweekend aan te schaffen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *