Beach Sport Ameland 2013 op gras

HOLLUM – Ameland is sport, spel en plezier met een feestelijke tint. Afgelopen zaterdag streden acht damesteams op het gras van Hollum voor de dagwinst van Beach Soccer Dames 2013.

Door de aanhoudende wind en het risico van overstroming was de organisatie genoodzaakt het evenement naar het gras naast de golfbaan te verplaatsen. Organisator Beach Sport Nederland Bob van ’t Hof gaf zaterdag om 11.00 uur het startschot. 

Het team uit Burgum, De Verzakers, deed al voor de vierde keer mee met het toernooi. En met succes: de dames onder aanvoering van Margreet Poelstra gingen er met de dagzege vandoor. In de finale namen zij het op tegen SSE Dames uit Someren, eindstand 3-1. Op de derde plek eidigde het team VV Helpman uit Winsum.

Het zand werd gemist, maar met het zonnetje aan de hemel was ook dit jaar Beach Sport A meland weer een succes.

Naast beach soccer dames was er footgolf, een leuke variant tussen voetval en golf. Op de Amelander golfbaan haalden de heren uit Amstelveen, onder aanvoering van Daan Haalmeyer de dagwinst binnen. "Ameland is top en leent zich bij uitstek voor dit soort sporten", aldus Daan Haalmeyer.

Volgend jaar is er weer een Beach Sport Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *