Beach Hockey en Beach Tennis op Ameland

HOLLUM – In het weekend van 8 en 9 juli zullen in Hollum op het badstrand zowel de Beach Hockey Tour als de Orangina Beach Tennis Tour neerstrijken bij Strandpaviljoen The Sunset.
De voorronde wordt georganiseerd door Beach Hockey Nederland en de KNHB. In totaal kunnen 30 dames en heren teams strijden in het mulle zand van Ameland. Zowel de dames als de heren winnaar mag op 6 augustus deelnemen in de landelijke finale om het Nederlands Kampioenschap Beach Hockey in Scheveningen. Er is tevens ruimte voor recreatief Beach Hockey.
Bij Beach Tennis gaan twee koppels per team de strijd tegen elkaar aan. Er wordt gespeeld met speciale tennis rackets die veel weg hebben van de bekende Beach bal rackets. Omdat er wel gebruik wordt gemaakt van een normale tennisbal, kan er alleen maar in de lucht gespeeld worden. Dit maakt het spel snel, attractief en vooral spectaculair om naar te kijken.
Deze voorronde van de Orangina Beach Tennis tour is voor alle leeftijden, niveau’s en tenniskoppels toegankelijke. De winnende teams mogen meestrijden in de finaledag op 11 en 12 augustus in het Beachsport Stadion in Scheveningen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *