Beach Cleanup Tour en Schoonste Strand

BALLUM – Op 2 augustus is de Beach Cleanup Tour op Ameland.

Met de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt van 1 tot en met 14 augustus de héle Noordzeekust schoongemaakt, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk afval van het strand opruimen. Met de Beach Cleanup Tour wil Stichting De Noordzee aandacht vragen voor de grote hoeveelheden afval in zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven.

Het strand van Ameland wordt op dinsdag 2 augustus, in samenwerking met de Juttersvereniging van Amelan, schoongemaakt.

De start is om 10.00 uur bij 't Strandhuys bij de hoofdstrandopgang van Buren.

Iedereen kan meedoen.

Schoonste strand van Nederland

Het strand van ameland is een van de schoonste stranden van Nederland. Tot en met zondag 21 augustus kunt u stemmen op uw favoriete strand in de verkiezing ‘Schoonste Stranden Top 10’, georganiseerd door NederlandSchoon in samenwerking met de ANWB. Uw waardering en die van de ANWB-inspecteurs bepalen samen welk strand dit jaar het ‘Schoonste van Nederland’ is.

Wilt u uw stem geven aan één van de stranden van Ameland? Kies dan op www.supportervanschoon.nl voor ‘Ameland’ en deel uw sterren uit. Neem intussen uw afval mee en neem bij elke wandeling wat plastic en touw van het strand mee naar de afvalbak bij de strandopgang. Dan zien de ANWB-inspecteurs een onberispelijk strand met alleen zand, schelpjes, zeewier en hier en daar een aangespoelde krab en kwal.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *