Beach Clean Up Tour op Ameland

BALLUM – De Beach Clean Up Tour, een strandschoonmaakactie, komt naar Ameland. Op woensdag 2 en donderdag 3 augustus is er een Beach Clean Up op Ameland in samenwerking met de Juttersvereniging Ameland. Met de Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt.

Beach Clean Up Tour

De opruimactie start op dinsdag 1 augustus op twee locaties: in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord). De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. Na twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort op dinsdag 15 augustus. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op www.beachcleanuptour.nl.

Aftrap Ameland

Wethouder Peter Pot opent op 2 augustus om +/- 11.00 uur de eerste etappe op Ameland openen bij het strandpaviljoen ’t Strandhuys bij Buren. Alle strandopruimers zijn van harte welkom.

De hele Noordzeekust schoon!

Afval op het strand en in zee – met name plastic afval – is een zeer groot probleem. Jaarlijks stroom er tussen 8-12 miljoen ton plastic in onze oceanen. Dit is schadelijk voor het zeeleven. Dieren zien het afval aan voor voedsel of raken erin verstrikt. Door het strand schoon te maken, kunnen we er voor zorgen dat het afval dat op het strand ligt niet in onze oceanen terecht komt. De opbrengst van de Beach Clean Up Tour van vorig jaar is 19.000 kilo afval.

lees hier ook over Plastic in zeeën en oceanen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *