Battle of the Beach Ameland

NES –  Op vrijdag 9 september is de Battle of the Beach Ameland. Meer dan honderd kinderen bouwen dan zandkastelen op het strand.

Tijdens de derde editie van de Battle of the Beach op 9 september strijden meer dan honderd kinderen van Ameland tegen het water en tegen elkaar. Welk team kan het zandkasteel bouwen dat het langste standhoudt tegen de opkomende vloed? De Battle of the Beach wordt voor het eerst langs de hele Noordzeekust gehouden, van Zeeland tot het noorden van Nederland. De Battle of the Beach is een uniek evenement dat kinderen laat ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is.

Kinderen zijn zich er vaak niet van bewust dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt. En dat we ons met de deltawerken, met duizenden kilometers dijken en duinen moeten beschermen tegen het water.

Ons water leren kennen

Nederland is goed beschermd en toch kwetsbaar. Maar liefst 60 procent van Nederland kan overstromen. Het is elke dag hard werken om Nederland te beschermen. Het klimaat verandert, soms hebben we veel te veel en soms veel te weinig water, de weersomstandigheden veranderen. We zijn in Nederland nooit klaar met het werken aan ons water. Kinderen uit de deelnemende groepen krijgen hierover eerst een gastles in de klas van Johannes Veenstra, omgevingsmanager van Wetterskip Fryslân. Hij vertelt ook over de dijkverbetering op Ameland. Daarna gaan de kinderen naar het strand om zelf de strijd met het water aan te gaan tijdens de Battle of the Beach.

⇒ lees hier over Zandkastelen op het strand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *