Basisscholen Ameland weer open

BALLUM – De basisscholen van Ameland beleven vandaag hun eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. De kinderen gaan een week eerder weer naar school dan hun jaargenoten op het Friese vasteland. Het voordeel van deze vroege schoolstart zit in een langere vakantie in de herfst. Over zes weken hebben de basisschoolkinderen van Ameland twee weken herfstvakantie. Ameland heeft dit zo afgesproken zodat de kinderen dan met hun ouders op vakantie kunnen. In de zomer is het daarvoor te druk voor de meesten. De toeristenbranche is juist in de zomer op z’n drukst en de meeste ouders kunnen dan geen vakantie nemen.

Juf Elisa staat tegenover basisschool ’t Ienster in de Camminghastraat van Ballum met een stoplicht. Zij en haar collega’s, juf Jeannette en juf Wendy, ontvangen de kinderen om kwart over acht op deze eerste schooldag met een verkeersproject: Dame en heer in het verkeer. De kinderen mogen pas oversteken als juf Elisa heeft gezien dat er geen auto aankomt en zij het licht op groen heeft gezet. Voor deze ene keer mogen de kinderen na een veilige oversteek fietsen op het schoolplein. Dat mag anders nooit. Tijdens het welkom verklaren de juffen dat het fietsen op het schoolplein eenmalig was, want het zorgt voor te veel chaos en te grote kans op ongelukken. In de klas wordt de les over Dame en heer in het verkeer voortgezet en voor deze eerste schooldag mogen de papa’s en mama’s even mee de klas in.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *