Basisscholen Ameland weer aan de slag

BALLUM – De basisschoolleerlingen op Ameland zitten alweer in de schoolbanken. De kinderen hebben een week korter zomervakantie dan de andere scholen in het noorden. Daar staat tegenover dat ze in de herfst twee weken vakantie hebben in plaats van één. Deze regeling is speciaal getroffen voor het Waddeneiland waar veel ouders in de zomer druk zijn in de toeristenbranche. Zij kunnen in de zomerperiode zelf niet op vakantie. Dát doen de Amelanders met kinderen op de basisschool en op de VMBO Burgemeester Waldaschool massaal in de herfstvakantie.

Basisschool ’t Ienster in Ballum viert de eerste schooldag feestelijk met de opening van hun opgeknapte schoolplein. Werkgroep Schoolplein heeft daar met hulp van enkele ouders speeltuigen neergezet en de tegels van het plein versierd met stapvoetjes, hinkelvelden en twistercirkels. Midden op het plein staat een nieuwe basket-met-vier-uitgangen. Twee leerlingen, Tara van der Meij (in het rose) en Jildou Landman, mogen het opgeknapte plein openen door elk een bal in de clownskop te gooien. De twee zijn in de zomervakantie jarig en missen het trakteren in de klas op de dag van hun verjaardag. Hun openingshandeling wordt gevolgd door een schoolbreed “Hoera!”

>>> lees hier over 't Ienster en het Nationaal Schoolontbijt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *