Bas Eenhoorn nieuwe voorzitter RCW

Bol.omLEEUWARDEN – Bas Eenhoorn is door het Regiecollege Waddengebied (RCW) benoemd tot onafhankelijke voorzitter. Met Eenhoorn krijgt het RCW andermaal een voorzitter met uitgebreide bestuurlijke kennis en ervaring. Eerder was hij onder meer burgemeester van Schiermonnikoog. De benoeming sluit een periode van herstructurering van het RCW af. Drie jaar geleden is deze ingezet door Commissaris van de Koningin van Fryslân John Jorritsma en toenmalig minister van VROM Jacqueline Cramer. Ze wilden het aantal overlegorganen over de Wadden beperken.

Voor het RCW heeft dit er toe geleid dat voortaan vertegenwoordigers van bedrijfsleven en natuurorganisaties aanschuiven. Het voorzitterschap berustte voorheen bij toerbeurt bij de Commissaris van de Koningin van één van de Waddenprovincies. De laatste jaren was dat John Jorritsma.

Bas Eenhoorn zegt verheugd te zijn over zijn benoeming tot voorzitter: “Het Waddengebied heeft altijd een warme plaats in mijn hart gehouden. Mijn uitdaging is nu het RCW zo te positioneren dat de netwerkfunctie die het heeft, volop tot zijn recht komt.”

Eenhoorn (66) is burgemeester van Alphen aan den Rijn.

>>> lees hier over Regiecollege Waddengebied (RCW)

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *