Banen weg bij KwadrantGroep, niet bij De Stelp

DRACHTEN – Zorginstelling KwadrantGroep werkt aan een verbeterplan om indirecte kosten terug te dringen. Voor sommige functies gaat werk verloren. Het gaat daarbij om ondersteunende functies en niet om zorgmedewerkers van De Stelp of van een van de andere centra van Kwadrant; het gaat niet om bezuinigingen op de handen aan het bed. Het terugdringen van de kosten is juist bedoeld om meer geld te kunnen besteden aan de zorg.

Indirecte kosten

De medewerkers met indirecte functies zijn werkzaam in de HR, administratie, facilitair en ICT. “Deze afdelingen maken plannen om financiële middelen uit te sparen,” zegt woordvoerder Naomi de Boer van KwadrantGroep.”Daarnaast is een vrijwillige vertrekregeling afgesproken voor de medewerkers in indirecte functies. Samen moet dit zorgen dat we van ruim 20% indirecte kosten, teruggaan naar 15%.” KwadrantGroep wil zoveel mogelijk gedwongen ontslagen voorkomen.

Vacatures

Bij de zorg heeft KwadrantGroep juist een tekort van enkele tientallen fte’s. Ook voor De Stelp staan vacatures op de website.

Bij de organisatie werken 6373 mensen die in totaal 3000 fte vullen.

Nawee

De bezuinigingsoperatie is nog een van de naweeën van de fusie tussen De Friese Wouden en Palet, waardoor Kwadrant bijvoorbeeld te maken kreeg met verschillende ict-systemen. Dat wordt nu gladgetrokken.

Een uitvoeringsorganisatie

Op 10 juli was in De Stelp de aftrap met de medewerkers om te komen tot één uitvoeringsorganisatie, waarin Kwadrant en de Thuiszorg samen in één organisatie de zorg op het eiland gaan vormgeven. Amelander samenwerkingspartners in de zorg, de gemeente en Zorgcoöperatie Ameland zijn bij dat proces betrokken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *