Balkenendes klamboe in Shianda Kenia

LOENEN AAN DE VECHT – De klamboe met de handtekening van minister-president Balkenende is aangekomen bij Enos Matangwe, coördinator van het Fight Against Malaria (FAM) project van de Pioneer Self Help Group Bulechia. In 2004 introduceerde hij het succesvolle project in de projectlocatie Munganga in de regio Shibinga (West Kenia). Als resultaat reduceerde de kindersterfte door malaria met bijna 100% en het aantal gevallen van malaria nam met 90% af.

Theo Kiewiet heeft de klamboe vanaf Ameland naar Enos gestuurd met een begeleidende brief. De Pioneer Self Help Group Bulechia is uitermate vereerd dat zij de klamboe mocht ontvangen. Zij zullen zorgvuldig beslissen welk gezin Balkenendes klamboe zal gaan gebruiken. Onder één geïmpregneerde klamboe kunnen drie kinderen slapen waardoor hun leven vijf jaar beschermd zal zijn tegen de dodelijke ziekte malaria.

>>> lees hier over de klamboe met handtekening van Balkenende en bekijk de foto en het filmpje

>>> lees meer op het Malaria no More! blog

>>> bekijk hier de website van Malaria no More!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *