Avondvierdaagse en sponsoractie

HOLLUM – De Avondvierdaagse, u kent hem wel, de wandeling langs, door en om alle vier de Amelander dorpen, elke avond één.

Hij wordt dit jaar gelopen op 6 tot en met 9 juli, met traditiegetrouw de afsluiting met defilé door het dorp Hollum en de eindstreep bij de hervormde kerk.

Om die kerk is het eigenlijk begonnen. De Avondvierdaagse haalt geld op dat geheel ten goede komt aan de restauratie en het onderhoud van het bezienswaardige monument. Het geld wordt opgehaald via T-shirt- en bloemensponsoring.

De deelnemers verzamelen handtekeningen op een T-shirt. Familie en vrienden kunnen voor 1 euro hun handtekening zetten. de euro komt in de sponsorpot. Kinderen die de hele Avondvierdaagse meelopen krijgen op maandagavond een blanco T-shirt. Dan start het handtekening verzamelen. Wie de meeste op zijn of haar shirtje heeft staan kan nog een prijs winnen ook. 

Wie geen handtekenen wil verzamelen betaalt 5 euro voor de hele Avondvierdaagse en €2,50 voor één avond.

Volwassenen die meelopen betalen €10.00 voor het geheel en €5,00 voor één avond.

Voor de mensen die niet mee willen lopen maar wel graag met de sponsoractie mee willen doen is het mogelijk om een roos te sponsoren. Dat kan in de kerk en men kan bij de DIO en De Hoge Stoep een rozenkaartje kopen voor €5,00 en dat invullen. Ui al de kaartjes wordt donderdagavond een winnaar getrokken. De rozen worden op de finale-avond uitgereikt aan de volwassen deelenemers. 

Voor de deelnemers zijn er medailles te verdienen door de kinderen die alle vier de avonden lopen en vaantjes zijn er voor wie een avond meeloopt. Voor de volwassenen is er ook een vaantje bij de finish, of ze nu alle vier de avonden of één avond hebben meegelopen.

De deelnemers krijgen tasjes met lekkers mee.

  • De tasjes zijn gesponsord door 1761 – eten, drinken, slapen.
  • de inhoud van de tasjes wordt gesponsord door COOP Douwe Bakker, Jumbo Nes en Spar van der Veen.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *