Autoroof op Ameland

NES – Vannacht om 01.00 uur heeft een groep Duitse jonge knapen uit Duisburg gepoogd een auto te roven van garage Metz aan de Reeweg in Nes. Oplettende eilanders, die in de buurt van de garage aanwezig waren, zetten de achtervolging in en kregen drie van de groep te pakken.

Dirk Bouma, Klaas van der Meij en Vincent Rijpstra deden in de buurt van de garage van Teun Metz nog een pilsje. Douma komt van West Terschelling en werkt op het betonningsvaartuig Waddenzee, dat aan de pier van Nes aangemeerd lag. Hij kent de Amelanders goed en drinkt regelmatig een pilsje met ze wanneer hij voor zijn werk op Ameland zit. Om een uur of één had hij net besloten zijn kooi op te zoeken. ”Ik moest vandaag weer gewoon werken,” doet hij zijn relaas. Terwijl hij de rotonde in de Reeweg naderde, hoorde hij vanuit de richting van de garage gerommel: een startende auto die maar niet aansloeg. Hij liep net onder een lantaarnpaal, zodat de knapen die bezig waren een paarse Renault Twingo te starten, hem zagen. “Een oplettende Terschellinger,” zegt Ballumer Van der Meij over zijn maat, van wie hij direct een telefoontje kreeg. Toen de onverlaten in de gaten hadden dat ze gesnapt waren, schoten ze allemaal richting de dijk en de pier. Het drietal kameraden zette de achtervolging in en onderschepten links- en rechtsom De Piraat drie van een groep van ongeveer 15 knapen. De overige 12 kwamen een voor een uit hun charterschip druppelen dat in de haven lag. Ze hielden de jongens aan de praat tot de inmiddels gealarmeerde politie ze aan de tand kon voelen. Een van de jongens, een 18 jarige Duisburger, werd aangehouden. Op het bureau legde Douma een verklaring af; hij kon zich pas om een uur of drie in zijn kooi te rusten leggen.

De aangehouden knaap werd met een proces verbaal aan zijn broek heengezonden.

De Twingo werd opengebroken en zo’n twintig meter verplaatst. Nog voordat de auto aansloeg kregen de autodieven Douma in het vizier en kozen het hazenpad. De gehele actie is door de beveiligingscamera van Metz opgenomen.

De knapen zouden eerder die avond in Nes vuilniscontainers omver hebben gegooid.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *