Arriva blijft op Ameland

LEEUWARDEN – Provincie Fryslân maakte vandaag bekend gemaakt de concessie Zuidoost-Fryslân en Waddeneilanden aan Arriva te gunnen. Arriva gaat het busvervoer in de regio Zuidoost-Fryslân vanaf 11 december 2016 en op de Waddeneilanden vanaf 1 januari 2017 verzorgen. De concessie kent een totale contractwaarde van circa 90 miljoen euro en heeft een looptijd van 4 jaar met optie voor 2 jaar verlenging.

Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland: “We zijn ontzettend blij en verheugd om het vervoer in deze regio weer te mogen verzorgen, helemaal omdat we dat heel goed kunnen uitvoeren in combinatie met onze huidige gebieden, de Noordelijke treinlijnen en de busregio Noord- en Zuidwest-Fryslân. Arriva is 17 jaar geleden in het Noorden begonnen met haar activiteiten in Nederland. Daarom is het extra bijzonder dat we deze concessie weer hebben teruggewonnen. Een compliment aan de medewerkers die hard hebben gewerkt om een mooi en concurrerend aanbod neer te leggen.” 

Duurzaam materieel

In de concessie gaan 80 bussen rijden, waarvan 7 HOV-bussen worden overgenomen van de huidige vervoerder. De nieuwe bussen die gaan rijden in Zuidoost-Fryslân zijn Euro VI-bussen en op de Waddeneilanden (Ameland, Terschelling en Vlieland) gaan we rijden met nieuwe elektrische bussen. Alle bussen worden uitgevoerd in de regionale huisstijl. Bovendien hebben alle bussen, inclusief de buurt- en belbussen, gratis wifi (4G) en USB-oplaadpunten bij elke zitplaats. 

Dienstregeling

Belangrijk speerpunt van Arriva is een dienstregeling met goede en frequente verbindingen. Met een optimale aansluiting op onze huidige gebieden, de Noordelijke treinlijnen en de busregio Noord- en Zuidwest Fryslân. Op diverse HOV-lijnen gaan we de frequentie verhogen. Alle kleine kernen in de regio hebben een vorm van openbaar vervoer. In de gemeente Ooststellingwerf  starten we met een elektrische deelauto.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *