Arrensleewedstrijd in Ballum

BALLUM – Zaterdag 9 januari organiseert de Arrensleecommissie een arrensleewedstrijd op het vliegveld bij Ballum. Piet van Tuinen, Gerrit Willem Nagtegaal en Douwe Molenaar staan net als in maart 2005 in de startblokken om er een geweldig evenement van te maken. Vijf jaar geleden organiseerden ze daarvoor een verhuizing van sneeuw, wegens gebrek aan sneeuw op het vliegveld en licht dooiende omstandigheden. De laatste arrensleewedstijd was in december 2005, de voorlaatste in maart van dat jaar. Dit jaar lijkt er meer dan genoeg sneeuw te liggen om een spannende strijd te organiseren.

De afvalrace gaat over een baan van 200 meter. De tegenstanders rijden twee keer tegen elkaar. Winnen beide sleeën een keer dan volgt er een beslissende kamprit.

De strijd gaat om een zilveren kampioensbeker die nu in handen is van Theo IJnsen uit Hollum. IJnsen won de wisselbeker al twee keer. Mocht hij deze arrensleewedstrijd weer winnen, dan mag hij de beker houden en kan hij hem op zijn schoorsteenmantel laten staan. De beker is een waardevolle trofee die jaren geleden door gemeente Ameland is gesponsord. De namen van de winnaars staan er in gegraveerd.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Piet van Tuinen.
Hij heeft zijn mobiel in de aanslag: 06-53 83 85 12

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.   

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *