Arctic Challenge Team 15 Ameland onderweg

NES – Arctic Challenge Tour 2022 Team 15 Ameland is onderweg naar de start. Taryadi Boelens en Willem Spoelstra zijn vanmiddag vertrokken vanaf Ameland. De Arctic Challenge Tour 2022 is van 12 tot en met 20 maart. In negen dagen rijden de teams zo’n 7000 kilometer. Team Ameland rijdt in een Toyota Landcruiser. Ze gaan tot voorbij de Noordpoolcirkel.

Arctische omstandigheden

“The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor jezelf, je teamgenoot en voor het voertuig om te zien hoe jullie omgaan met tegenslag en kameraadschap”, schrijft de organisatie over de monstertocht. De chauffeurs maken arctische omstandigheden mee, ongekend voor Nederland.

Scandinavië

“Bij The Arctic Challenge Tour gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. The Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen waarbij je geheel Scandinavië doorkruist. Snelheid is geen criterium, maar doorzettingsvermogen wel. Vaak onder omstandigheden met veel sneeuw en temperaturen van ver onder nul.” Boelens en Spoelstra hebben hun Toyota Landcruiser dan ook terdege voorbereid op deze omstandigheden.

Goed Doel

“Een andere charme is dat veel teams deze tourrit aangrijpen om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen.” Het is geen verplichting om de tocht aan een goed doel te koppelen. Boelens en Spoelstra kozen daar wel voor. Zij willen ALS onder de aandacht brengen en een steentje bijdragen aan onderzoek naar de ziekte die de buurvrouw van Taryadi Boelens, Eeke Maters, heeft getroffen. Eeke Maters vindt het mooi dat de mannen voor dit doel hebben gekozen. Ze heeft beide chauffeurs uitgezwaaid en een mooie reis gewenst.

Motto

Boelens en Spoelstra weten dat het ook een koude reis zal worden. “Ondanks de kou maken wij ons warm voor de strijd tegen ALS” is hun motto. De mannen hadden als doel om 900 euro op te halen. Inmiddels (vrijdagavond 11 maart) staat de teller op 1.430 euro en daar kan nog een heleboel bij. Het geld gaat rechtstreeks naar Stichting ALS Nederland. Een van de donateurs schrijft als opmerking bij haar donatie van 25 euro: “Ik hoop dat er eindelijk wat gevonden wordt om deze nare ziekte waar je niet eens tegen kan vechten te bestrijden.”

Doneren aan het goede doel waar Taryadi Boelens en Willem Spoelstra voor rijden kan via deze link.

En dan nog even dit

Waardeert u het nieuws van PA, doneer dan eens een euro voor dit artikel of voor een van de duizenden andere berichten die op de website en in het archief staan of word Vriend. 

Klik hier maar eens >

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *