Archipel Medialab op Ameland

HOLLUM – Archipel Medialab laat deze Kunstmaand weer van zich spreken. Timo Mank van Dit Eiland toont in zijn galerie werk van de eerder dit jaar overleden JCJ Vanderheyden. Daarbij staat in het weiland achter het hotel en de galerie een kunstenaarshuisje dat gedurende het project als Porta Cabine door het leven gaat.

Verschillende kunstenaars verblijven tijdens Kunstmaand Ameland een week in de Porta Cabine en laten zich dan inspireren door het werk in de galerie, het huisje en de omgeving.

Zo ontstaat In Reference JCJ Vanderheyden.

Deze week is kunstenares Astrid Nobel, dochter van Klaas en Jellie Nobel van De Mispel in Hollum, aan de beurt. Vanmiddag geeft zij een lezing over haar werk in de Porta Cabine, om 14.00 uur in Galerie Dit Eiland.

Het Medialab schrijft er zelf over: “Archipel MediaLab initiates artist-in-residence projects with focus on cross reality. Since 2002 artists worked on Ameland creating content for web based virtual islands. The latest project TMSPTV is about transmedia story telling for iPad. Current project: In reference JCJ Visit TMSPTV or download the free app.”

Het project is te volgen via twitter en ipad.

De app voor iPad is hier te downloaden of ga naar de App Store Ameland.

Timo Mank van het Medialab Ameland werkt al tien jaar aan digitale creativiteitsprojecten.

Dit Eiland is via de app Ameland Actueel te vinden.

>>> lees hier over Achipel Medialab

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *