‘Ankrupersweer’ op Ameland

WAGENINGEN – Veel koudere lucht gaat ons land bereiken. Dat zegt Meteo Consult uit Wageningen. 

De nachten naar zaterdag en zondag toe vriest het in het binnenland 1 tot 3 graden. Het worden daarmee de koudste herfstnachten tot nu toe dit jaar. Temperaturen om lekker tegen elkaar aan te kruipen.

Dat de temperaturen een stuk lager gaan uitkomen, vanaf morgen ook overdag veelal onder 10 graden, betekent overigens niet dat het ook slecht weer wordt. Integendeel, de zon schijnt morgen en in het weekend geregeld. Hier en daar valt een regen- of hagelbui, vooral in de kustprovincies, maar het gaat om kortdurende exemplaren. Pas laat op de zondag nadert vanuit het westen meer regen.

TekstbalkDe koude lucht dringt momenteel van boven de Noordpoolregio steeds verder Europa binnen. De noordelijke luchtstroom komt tot stand tussen lagedrukgebieden boven Scandinavië en een hogedrukgebied bij Groenland. In het noorden van Scandinavië vriest het op diverse plaatsen meer dan 10 graden, ook tijdens de daar kortdurende daglichtperioden.

En wat zegt Piet? Kijk op SBS6, want Paulusma voorspelt het weer vanaf Ameland.

>>> lees hier meer over Piet Paulusma op Ameland

Speelboerderij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *