Anker viert Koninginnedag op Ameland

HOLLUM – De bekende Nederlandse strafpleiter Hans Anker viert Koninginnedag op Ameland. Anker staat op het terras van Herberg De Zwaan te praten met ondermeer wadloper Harmen Wijnberg. Samen met zijn vrouw bekijkt hij de optocht.

De Ankers, Hans en zijn broer Wim van Anker & Anker Strafadvocaten uit Leeuwarden, zijn eilanders. In het jaar van hun geboorte woonde familie Anker op Schiermonnikoog. Vader was daar burgemeester. Er staat net niet Schiermonnikoog op de geboorteakte van Hans en Wim: de tweeling werd in het ziekenhuis van Leeuwarden geboren. Vader was ook nog burgemeester van Vlieland. Na Schier verhuisde het gezin naar Akkrum, waar vader toen burgemeester werd. Daar zijn Hans en Wim opgegroeid.

Hans Anker en zijn vrouw komen al jaren met Koninginnedag naar Ameland. Het begon twintig jaar geleden, toen Anker een lezing verzorgde in De Stelp. De dag daarna was het Koninginnedag en hij besloot een nacht aan zijn verblijf te koppelen. Dat beviel zo goed dat hij en zijn vrouw sindsdien met Koninginnedag op het Zwaneplein staan.

⇒ lees hier over de Visser op het wad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *