Anderhalve ton voor Natuurcentrum

NES – Het Kennis- en Innovatiecentrum, dat voorlopig Natuurcentrum blijft heten, heeft van het VSB fonds € 150.000,- ontvangen voor ontwikkeling van natuureducatie.

Het geld zal in het nieuwe centrum worden gebruikt voor het opzetten van een natuurlab en een landschap experience. Deze interactieve voorzieningen zijn met name gericht op de jeugdige bezoekers.
In het natuurlab kunnen jonge bezoekers zelf ontdekkingen doen door het uitvoeren van diverse onderzoeken en proefjes.
In de landschap experience worden de bezoekers in de bijzondere belevingswereld van het waddengebied gebracht.

Het nieuwe centrum zal op 25 juni officieel worden geopend. Vanaf 10 april is er op gezette tijden een try-out openstelling.

Sinds zijn start in 1990 heeft VSBfonds (Verenigde Spaarbanken) voor ruim € 500 miljoen maatschappelijke projecten en initiatieven ondersteund die bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.
Vanaf 2009 kent VSBfonds alleen donaties toe aan projecten in de sectoren Mens & Maatschappij en Kunst & Cultuur. Voor projecten uit deze sectoren is jaarlijks een donatiebudget van € 26 miljoen beschikbaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *