Amjaad voorlopig clubhuiskeuken

HOLLUM – Restaurant Amjaad blijft voorlopig clubhuiskeuken. Het gerenommeerde visspecialiteitenrestaurant verhuisde van Buren naar Hollum en nestelde zich afgelopen maanden in het clubhuis van Golfbaan d’Amelander Duinen in Hollum. Vooruitlopend op de bestemmingsplanwijziging, die nodig is om een volwaardig restaurant in het pand te mogen vestigen, richtte Amjaad de tent in. Aan de Leeuwarder Courant vertelde chefkok Hans Visser begin maart dat de verbouwing op de Amjaad-website was gefotoshopt. In werkelijkheid was het restaurant klaar om klanten te ontvangen.

Het is Hendrik Engels van de golfbaan die de bestemmingsplanwijziging heeft aangevraagd. Het verzoek tot wijziging van de bestemming zou gisteravond in de raad zijn behandeld, maar Engels trok  het in. De eigenaar van de golfbaan telde de koppen van de raadsleden en schatte in dat het verzoek niet positief uit de stemming zou rollen. Voorlopig heet het restaurant Clubhuis Amjaad en fungeert het als clubhuiskeuken. Engels wacht op de behandeling van het horecabeleidsplan. Dat komt binnen afzienbare tijd op de raadsagenda. Dan gaat hij proberen een volwaardige horecabestemming op zijn clubhuis te krijgen. Pas dan kan Amjaad ook niet-golfclubleden bedienen.

Burgemeester Albert de Hoop licht in de raadsvergadering toe dat wethouder Nico Oud een gesprek met de betrokkenen heeft gevoerd. Daarin is duidelijk gemaakt dat er, zoals de zaken er nu voorstaan, geen volwaardige horecazaak in de kantine gerund mag worden. De gemeente houdt in de gaten wat er aan de Oosterhiemweg gebeurt en zal handhaven, zegt De Hoop.

>>>meer over dit onderwerp

<<<terug naar Beknopt verslag 4

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *