Amelander Oranjeactiviteiten winnen duizend euro

BALLUM – Amelander Oranjeactiviteiten winnen duizend euro met de inzamelactie van oude elektrische apparaten. De Dorpsbelangen die de Oranjeactiviteiten organiseren delen in de prijs.

Wecycle beloont 25 goede doelen, tweede sponsorronde gestart

De Oranjevereniging Ameland ontvangt een sponsorcheque van  €1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Ameland konden de vereniging steunen door afgedankte apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. Ameland hoort tot de top 25 gemeenten met de hoogste score per inwoner en dat levert de Oranjevereniging een sponsorcheque op. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Nieuwe ronde, nieuw doel

Wecycle is een nieuwe ronde van de inzamelactie gestart. Wie op de milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke op zijn of haar smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten voor een lokaal goed doel scoren. In Ameland is dit de lokale Sinterklaasintocht. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. De actie loopt tot en met 30 april. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Meer kleine apparaten en lampen

Doel van de actie in 330 gemeenten is om het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Samenwerking

De gemeente Ameland werkt al jaren met Wecycle samen. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: wecycle.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *