Amelandse Kunstbende

BUREN – Amelands talent presenteerde zich zondag 28 februari op de Voorronde van Kunstbende 2010.
Alle Amelander deelneemsters leefden daar al een paar maanden naar toe. Ze hebben er hard voor gewerkt.

Met twee groepen voor Dans en Bente van Houten voor Muziek gingen ze onder begeleiding van Coach Carina Metz en een paar enthousiaste ouders naar Drachten om hun choreografie en muziek te presenteren in schouwburg De Lawei.

De dansgroep heeft zelf de choreografie en de muziek, kleding en make-up erbij uitgezocht.

Dansgroep The Timetravellers bestaat uit Brenda Metz, Bianca Brouwer, Dorianne Kiewiet, Merel van der Vossen, Natascha Gielen, Merel Kiewied en Ellen Metz. Zij heeft de choreografie en muziek in elkaar gezet.

Zij hadden een dans waarbij een diversiteit aan dansstijlen was verwerkt en dat was ook in de muziek te horen, van Elvis tot Hiphop van nu. Vandaar de naam: Timetravellers.

Dansgroep 2 heet J.A.T. en bestaat uit Alissa Molenaar, Tess de Ruiter en Annika Jepma.

Annika verving Jildou Tuininga omdat zij haar been in ’t gips kreeg. Wel is ze meegeweest naar de Voorronde. Zij hadden een zeer kleurrijke dans met onder meer

uptempo streetdance en moderne dans. Ook zagen zij er kleurrijk uit.

Bente van Houten schreef zelf een nummer, speelde op de piano en zong hier ook bij. Haar nummer heet: "Remotecontrol of time."

“Het was een drukke dag en de meiden hadden gezonde spanningen maar hebben super gepresteerd,” zegt een zeer tevreden coach Carina.

Helaas zijn de meiden niet in de prijzen gevallen maar volgend jaar gaan ze er weer met volle inzet en goede moed tegenaan. De datum van volgend jaar staat al in de agenda. De repetities beginnen half december, onder leiding van Metz en dan zal Ameland wederom op de kaart worden gezet op 5 maart 2011 in De Lawei te Drachten.

>>> bekijk hier het filmpje met Bente van Houten

>>> bekijk hier alle Kunstbende 2010 filmpjes op Froeks.tv

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *