Amelandia wint Cor Wijnbergbeker 2017

HOLLUM – Amelandia won gisteren de Cor Wijnbergbeker 2017. Om de Cor Wijnbergbeker wordt jaarlijks rond Pinksteren gespeeld door de veteranenteams van Geel Wit en Amelandia. Na de reguliere speeltijd was het 2-2. Strafschoppen gaven de beslissing en daarmee schoot Amelandia zich naar de overwinning.

Amelandia opende de score. Geel Wit maakte daarna de gelijkmaker en scoorde nog een doelpunt, maar verzuimde kansen te beutten en de voorsprong te vergroten. Amelandia, die op eigen veld speelde, bracht de spanning terug door acht minuten voor tijd de gelijkmaker te maken.

De bal werd op de stip gelegd en penalty's moesten de beslissing forceren. Dat deed Amelandia net iets beter dan Geel Wit. Alle ballen gingen in het net op één strafschop na. Dat was er een van Geel Wit, waardoor de eindstand uitkwam op 5 tegen 4.

Net benoemde wethouder Peter Pot had zijn eerste officiële optreden. De wethouder met sport in portefeuille stelde zich even voor, maar liet de prijsuitreiking over aan de kleinzoon van Cor Wijnberg, de oprichter van de sportclub Amelandia en naamgever van de beker. 

Amelandia won voor het laatst in 2012. Toen werd het op eigen veld 3-0 en gingen de voetballers in het oranje met de beker naar de kantine. De foto's zijn van 2012, toen wethouder Nico Oud de beker aan Henderikus IJnsen overhandigde.

>>> lees hier over Voetballen op Ameland – als iemand een ontbrekende eindstand weet, dan houden we ons aanbevolen

>>> bekijk op de site van Geel Wit een hele serie foto's

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *