Amelanders voor natuurbehoud krijgen Smoel

HOLLUM – Veel Amelanders zetten zich in voor het behoud van de natuur. Tijdens Kunstmaand Ameland met als thema Smoel staan vier initiatieven in de spotlights. Deze zijn geportretteerd en te vinden in de vier dorpen van het eiland. Elke week staat er een ander initiatief in de schijnwerpers. 

Deze week is dat Marjanne Alblas. Zij startte vorig jaar met Recyclaars Ameland. Van afval maakt zij weer nieuwe producten zoals kaarsen, sleutelhangers en knutselpakketten. Marjanne: "Met mijn ideeën wil ik mensen inspireren om op een andere manier naar afval te kijken. Veel dingen die we zomaar weggooien kunnen op een andere manier nog heel bruikbaar zijn. Door materialen opnieuw te gebruiken hoeven we minder weg te gooien. Zo wordt de aarde een klein beetje minder belast." Haar bord staat in de Camminghastraat te Ballum. Hier kun je met haar op de foto gaan om je te verbinden met dit duurzame initiatief. 

Tijdens De Stamtafel in De Plaats zal zij meer vertellen over haar werk. Ook wil zij haar creatieve ideeën met ons delen. De Stamtafel is op vrijdag 4 november van 9.30 uur tot 11.00 uur in de verbouwde boerderij De Plaats (De Plaats 5, Hollum).

Iedere vrijdag in november vertellen mensen van Ameland over hun inzet voor de natuur. Na een korte uitleg is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. U bent harte welkom in De Plaats.

  • Marjanne Alblas – Recyclaars Ameland – Vrijdag 4 november om 9.30 uur
  • Arend Folkert – Visser Strandjutter – Vrijdag 11 november om 9.30 uur
  • Diana Edes en Yvonne Spoelstra – Wolmuseum – Vrijdag 18 november om 9.30 uur
  • Harmen Wijnberg – Wadexcursies – Vrijdag 25 november om 9.30 uur

Bron De Plaats

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *