Amelanders op reis volgen hun droom – post Zeeuwse Mosselen

HOLLUM – De Hollumers Hans en Jannie Boven, oud-schipper en schippervrouw van de robbenboot Zeehond, hebben sinds de verkoop van hun bedrijf zeeën van tijd en een andere boot om mee te varen. Dat doen ze en Hans Boven houdt de bijzonderheden van hun tocht bij op een website die followingthedream.nl heet.

Ze maken een bootreis over de binnenwateren van Europa. Behalve de rivieren meren en kanalen begeven ze zich ook op het land met een paar vouwfietsen en hun auto tot hun beschikking. Het levert mooie tochten op waar Hans over post.

Voor wie wil volgen waar deze twee Amelanders belanden en wat ze beleven, plaatst PA hier regelmatig een update.

Zeeuwse mosselen

Na een mooi tochtje door de kreken van de Biesbosch gemaakt te hebben zetten we koers naar de vesting van Willemstad die nog net binnen de provincie Noord-Brabant ligt. Voor ons is het de springplank naar Zeeland, we hebben het er al vaak over gehad maar vanaf Ameland was het steeds net iets te ver weg.

De eerste plaats waar we aanleggen is Bruinisse, een vissersdorpje. Voordat we door de sluis het Grevelingenmeer op gaan maken we nog even een wandeling door het oude centrum waar vrijwel alles in het teken staat van de mosselvangst.

 link naar de website en de complete post

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *