Amelanders hielpen in Zeeland – Wie zijn ze

HOLLUM – In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 braken de dijken in Zeeland. Vandaag is de herdenking van de Watersnoodramp die 65 jaar geleden plaatsvond. 

De in Hollum woonachtige en uit Zeeland afkomstige Johan Bolijn heeft een foto in zijn archief waarop Amelanders zijn te zien die naar de Zeeuwse provincie afreisden om te helpen met de wederopbouw. Eén Amelander is herkend en dat is Willem Smit uit Hollum (1930 – 1988).

Wie herkent de andere Amelanders op de foto? Dat wil Jacob Roep van Amelander Historie graag weten.

Hij plaatste een oproep op Vraag & Aanbod Ameland war de foto is te zien. 

Reageren kan via de oproep van Roep.

Vraag & Aanbod Ameland

Vraag & Aanbod Ameland is uitermate geschikt voor dergelijke oproepen, mededelingen en voor het te koop aanbieden of vragen van spullen.

De service is gratis voor particulieren en voor bedrijven bijna voor niets.

Plaats uw zolderopruimingen, reclame's en oproepen op V&AA, tevens mobiel te raadplegen via ameland-actueel.nl.

Jan Botte Wijnberg stuurt een andere foto, met Amelanders die op weg zijn naar Zeeland. Zijn vader staat erbij, Willem Smit en Freek Neij. Wijnberg herkent geen Amelanders op de foto van Johan Bolijn en betwijfelt of het Amelanders zijn. Uit heel Noord-Nederland werden mensen opgetrommeld om in Zeeland te helpen.

De foto van Jan Botte Wijnberg staat hieronder. De foto van Johan Bolijn is via V&AA te zien.

Op de foto hieronder staan verder ook Klaas Gorter, Klaas van der Meulen, Cor de Boer, Frank van Leeuwen, Gerben de Vries en Adriaan Bunicich.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *