Amelanders gek op freerun

NES – Amelander jeugd is wel enthousiast over freerunning. Woensdag hielden freerunners van Friends Crw uit Rotterdam een spectaculaire demonstratie in de sporthal bij de Burgemeester Walda School. Ruim 200 leerlingen genoten van het optreden van de freerunners. De mannen van Friends Crw gaven in de middag workshops aan de Amelander jeugd. Dat waren leerlingen van de basisscholen en de BWS. Ted Heil, choreograaf van Friends Crw, vond zowel het enthousiamse als het lef van de Amelanders opmerkelijk.

De buurtsportcoaches Martine Kienstra en Esther Renes kijken terug op een supermooi evenement. De freerun demonstratie was de start van de Nationale Sportweek, die ook op Ameland plaatsvindt. De startactiviteit werd gesponsord door het JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht. Wagenborg Passagiersdiensten sponsorde het vervoer en zorgde ervoor dat de freerunners uit Rotterdam op tijd voor de demonstratie aanwezig konden zijn. 

De Amelander Sportweek duurt van 9 tot 16 september en in die week kunnen Amelander kinderen, jongeren en volwassenen dkennismaken met diverse sporten. De buurtsportcoaches hopen dat de Amelanders mede door de Sportweek hun weg naar sportverenigingen en sportaanbieders weten te vinden. Het programma van de Amelander Sportweek is afgelopen week huis aan huis op het eiland verspreid.

Gemeente Ameland heeft op haar site een speciale Sport pagina.

in het filmpje zijn beelden te zien van de freerun demonstratie, gemaakt door een van de sportcoaches

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *