Amelander turnsters op naar het FK

DOKKUM – De Amelander turners hebben het weer puik gedaan, afgelopen zaterdag op het kwalificatiewedstrijden voor het Fries Kampioenschap turnen. Eva Kienstra en Britt Metz plaatsten zich op 12 januari in Damwoude voor de eerste ronde. Ze werden toen allebei eerste in hun categorie. Afgelopen zaterdag reisden de meisjes af naar Dokkum voor de tweede ronde. Dat was als een thuiswedstrijd, want elke vrijdagmiddag turnen ze in turnhal van Turn- en Gymsport Dokkum. 

Het was zaterdag een spannende wedstrijd, want de concurrentie is zwaar. Eva behaalde wederom een eerste plaats en plaatst zich daarmee voor het Fries Kampioenschap. Britt werd vijfde in een groot deelnemersveld en die plaats bleek ook genoeg voor deelname aan het FK. Mareen Oud is eerste reserve en maakt nog kans op deelname.

Het Fries Kampienschap turnen is op 18 mei.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *