Amelander strand: ‘vier sterren strand’

Strand schoon: dan nu de zolder opruimenBALLUM – Al sinds 2002 organiseert Stichting Nederland Schoon de verkiezing Schoonste Strand van Nederland. De stranden van Ameland komen al jaren goed uit de bus bij deze verkiezing. De uitslag wordt ieder jaar aan het einde van de zomer bekendgemaakt. Dit jaar is het strand van Ameland, net als vorig jaar, beloond met vier sterren die staan voor Zeer Schoon Strand. Ameland eindigde met deze beoordeling in de top 5 van schoonste stranden van Nederland. De gemeente Ameland dankt alle eilanders, badgasten en ondernemers die hebben meegewerkt aan het schoonhouden van de stranden en strandovergangen op Ameland.

Op 11 mei 2011 is het startsein gegeven voor de negende editie van deze verkiezing. Zes ANWB-inspecteurs zijn op pad gestuurd om deze zomer bijna 100 Nederlandse stranden in twee rondes onaangekondigd te bezoeken en te inspecteren. Per ronde werden de stranden zowel 's middags als de daaropvolgende ochtend beoordeeld. De resultaten werden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit de voorzitter Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland en Koos Karssen, burgemeester van Maassluis.

Strandgemeente Sluis heeft in 2011 de schoonste stranden van Nederland. Alle twaalf stranden en strandopgangen van deze gemeente scoorden een 10. Dit is een unicum in de nu negen jaar lopende verkiezing Schoonste Strand van Nederland.Naast Sluis ontvingen zeventien strandgemeenten de 4 sterren-plaquette voor een Zeer Schoon Strand en acht strandgemeenten kregen een 3 sterren-plaquette voor een Schoon Strand. Dit is het hoogste aantal sterrenplaquettes ooit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *