Amelander Productenavond 2014

HOLLUM – De Amelander Productenavond in en rond de molen De Verwachting in Hollum is op 8 juli. De organisatie kan bogen op enkele mooie edities in voorgaande jaren. De molen draait en is te bezichtigen en rond de De Verwachting staat Amelands finest uitgestald. Kruidkoek en boffe't, honing en mosterd, kaas en ijs, meerval en Nobeltje, vlees en patatten, wild en gebak. Van de producten kan worden geproefd en ze worden verkocht. Er zijn demonstraties en er worden ter plekke lekker hapjes klaargemaakt en geserveerd. 

De restaurants van het eiland die de Amelander producten gebruiken in hun menu zijn aanwezig met hun proeve van bekwaamheid.

Daarnaast zijn er demonstraties van hobby's en ambachten die op Ameland worden uitgevoerd: strovlechten, sieraden maken, wol spinnen, ijzer smeden, hout bewerken, keramiek, kaarsen en compost.

Dorpsbelang Hollum en het Amelands Produkt zijn de initiatiefnemers van de Amelander Productenavond met medewerking van Koren- en Mosterdmolen De Verwachting. De markt is ter promotie van producten van Amelandse bodem.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *