Amelander Nieuwjaarsduik 2009

HOLLUM – De vijfde Amelander Nieuwjaarsduik heeft op de lustrumeditie van het evenement een record gebroken. Honderdenzes mensen namen op deze eerste dag van het nieuwe jaar een duik in het 6 graden koude water van het Amelander gat. Het waren er drie meer dan vorig jaar.

De jongste deelnemer was Fenna Reinders van 5 jaar en de oudste dappere duiker was de 61 jarige Getrud Lobke. Traditiegetrouw krijgen deze twee uitersten een medaille van organisator Ameland Actief.

 

Klaas van Seventer uit Ballum maakte alle Amelander Nieuwjaarsduiken mee. Tijdens zijn lustrumduik was hij verkleed als ruiter te paard. Samen met zijn kompanen Arend de Boer en Cor Nettinga galoppeerden ze als echte reddingbootpaarden het koude water in.

Vanwege de kou was het dit jaar een extra snelle duik. Eén deelnemer nam echter alle tijd om tot en met de schouders in de golven te verdwijnen. De aanwezige reddingsbrigade van de KNRM maande de enthousiasteling uit het water om onderkoeling te voorkomen. Warme worst en snert warmde de deelnemers na afloop op.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *