Amelander Musea in de Voorjaarsvakantie

NES – De Amelander Musea hebben voor de Voorjaarsvakantie een interessant programma samengesteld, waar voor jong en oud wel iets te beleven en ontdekken valt.

Om te beginnen zijn er fantastische tentoonstellingen samengesteld rondom het thema Hidde Dirks Kat. Ameland is in 2018 het Eiland van Hidde Dirks Kat en dat wordt volop gevierd.

  • In Museum Sorgdrager in Hollum is de tentoonstelling De Barre tocht van 1778 te zien;
  • In het Natuurcentrum is een wonderschone exposities van kunstenaars die naar Ameland gingen om er te schilderen. De tentoonstelling heet Het licht van Ameland, een eiland in de zon;
  • In het Maritiem Museum in Hollum kun je kijken hoe navigeren op de sterren werkt en leer je van alles over de reddingboot;
  • In het juttersmuseum wordt een tentoonstelling voorbereid over de vrouwen van zeelui als Kat, de vrouwen die thuisbleven terwijl de mannen vaak maanden, soms jaren, op zee zaten.

Bekijk de foto's hieronder om de maaldagen van de molen te zien (staan ook in de Ameland agenda op deze website) en de andere activiteiten, zoals excursies, visvoeren en leuke tochten. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *