Amelander Musea gaan weer open

NES – De Amelander Musea, molens en vuurtoren willen dolgraag weer open en als de maatregelen het toelaten gaat dat per 1 juni gebeuren. Wel gaat er iets veranderen in het bezoeken van een van de musea. Er komt een meldplicht via reserveringen. 

De meldplicht is noodzakelijk vanwege de beperktere capaciteit van de musea door de anderhalvemeter maatregel. De reserveringen staan ook ten dienste van de GGD. Mocht het noodzakelijk zijn, bij een geconstateerde coronabesmetting, dan wil de GGD kunnen achterhalen wie in contact zijn geweest met de besmette persoon. 

Het kabinet beslist in de week van 18 mei definitief of de musea per 1 juni onder beperkte voorwaarden weer open mogen. Ook excursies in kleine groepjes, met inachtneming van anderhalve meter afstand, behoren dan tot de mogelijkheden.

bekijk hier de openingstijden van de musea, molens en de vuurtoren en plan uw bezoek

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *