Amelander leeuwinnetjes in Olympisch Stadion

AMSTERDAM – Twee Amelander meisjes speelden afgelopen zaterdag voetbal in het Olympisch Stadion van Amsterdam en ontmoetten de Nederlandse voetbalsterren. Een verslag van een geweldig voetbalevenement.

#TeamLaLeague

Zaterdag 17 augustus was het dan zover. De finales van #TeamLaleague, het voetbalevenement voor meisjes in de leeftijd van 7 tot 14 jaar.

De zussen Lisa en Sarah Kienstra waren uitgenodigd om de finales te voetballen onder leiding van hun eerder uitgekozen eredivisie speelster Chantal Schouwstra. Helaas was hun coach op deze dag niet aanwezig: zij zit midden in de voorbereidingen van de eredivisie voetbalcompetitie. Een aantal andere coaches was er wel, zij stonden langs de lijn om de meiden aan te moedigen en tips te geven over hun spel.

Olympisch Stadion

Even voor 11.00 uur liepen de meiden het stadion binnen, een hoge tribune, een atletiekbaan met in het midden het voetbalveld waarop de finales werden gespeeld. Zowel Lisa als Sara was ingedeeld in Poule C – Duitsland. Ze vertegenwoordigden het team van Frankfurt. Na een kort welkomstwoord door de vertegenwoordigers van La League en Women Win werd de aftrap gegeven.

Invaller voor Sari

Zo’n 75 meisjes uit heel Nederland waren verdeeld in drie poules van ieder vier teams bestaande uit zes speelster. De zussen speelden drie wedstrijden in de poule van Duitsland. Omdat de teams op basis van leeftijd waren ingedeeld en dus niet specifiek naar positie, bleek dat Frankfurt niet een ‘echte’ keeper had. Lisa nam die rol op zich en stond daar als een echte Sari van Veenenedaal de ballen uit het doel te weren.

Neusje voor de goal

De eerste wedstrijd tegen Bayer Leverkusen werd gewonnen met 4 – 3. De tweede wedstrijd tegen Bayern Munchen verloren ze met 4 – 2 en in de laatste wedstrijd tegen Wolfsburg werd er ook verloren met 4 – 3. Sarah had een neusje voor de goal en maakte de meeste doelpunten voor Frankfurt. Helaas was dit niet genoeg om poulewinnaar te worden. De poulewinnaar van Duitsland werd Wolfsburg. Zij kregen een beker en werden om 13.45 uur verwacht bij de kleedkamers van AJAX en Everton. Deze meisjes mochten uiteindelijk meelopen in de line-up.

Kiki van Es

Voor Lisa en Sarah maakte dat niet zoveel uit. Zij konden langs de lijn de speelsters van beide teams op de voet volgen. Tijdens de warming up stonden ze gewoon op het veld om onder meer Desiree van Lunteren, Victoria Pelova, Inessa Kaagman te bewonderen. Kika van Es was nog geblesseerd, maar die nam even de tijd om op de tribune met de meiden op de foto te gaan.

Sarina Wiegman

Toen bij aanvang van de wedstrijd ook de stafleden van de Oranje Leeuwinnen op de tribune zaten was dit het moment om Sarina Wiegman, coach van de Nederlandse vrouwen en ambassadeur van #TeamLaleague te vragen om ook nog even met haar op de foto te gaan.

Leeuwinnen van Ameland

Everton wist uiteindelijk de allereerste Next Gen Series te winnen. De 'Engelsen' konden de wedstrijd ombuigen naar winst. Bij een 0-1 achterstand werd er in de tweede helft twee keer gescoord. Op deze bijzondere wijze werd #TeamLaLeague afgesloten en kreeg meidenvoetbal in Nederland en op Ameland een extra dimensie, voor alle meiden die willen voetballen. La League draagt voor meiden naast bewegen en plezier ook bij aan hun eigen waarde, kracht en zelfvertrouwen.

Een geweldig voetbalproject om nooit te vergeten! En reken maar dat de Amelander meiden in het nieuwe seizoen ook weer zullen proberen om mee te doen aan #TeamLaLeague!

⇒ lees hier wat eraan voorafging

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *