Amelander kroketjes Amelands Produkt

HOLLUM – Amelands Produkt heeft er er een nieuw lid bij: Wad‘n Keuken Ameland maakt heerlijke ambachtelijke kroketjes met Amelander rundvlees.

Een kroketje op brood of bij de borrel, daar zijn we allemaal dol op! Dat weet Danny Wijnberg uit Hollum ook en daarom maakt hij de enige echte Amelander kroketten in zijn Wad ‘n keuken. Zijn kroketten zijn zo goed van smaak dat hij adviseert er geen saus of mosterd bij te eten. De pure smaak van zijn Amelander rundvlees kroketten en bitterballen komen dan veel beter tot zijn recht. Zijn Amelander kroketten kun je bestellen op verschillende terrassen en restaurants op Ameland. 

Wij vroegen Danny naar zijn passie: “Mijn passie ligt al jaren lang bij het koken. Iedere keer weer wat nieuws maken met eerlijke producten. Daar word ik gelukkig van! Wat is er nu diverser dan een kroket? Het begon allemaal naar aanleiding van een klein krokettenmachientje die ik voor een paar tientjes kocht. De passie om van eerlijke producten iets moois te maken, dat is wat ik wil. Wij wonen op een prachtig eiland. Daarvan gebruik ik, waar kan de lokale producten. Het Amelands Produkt is inmiddels een begrip op het eiland. Ik ben trots dat ik me bij deze mooie club mag aansluiten. Mijn Amelander rundvleeskroketten worden gemaakt van het rundvlees dat afkomstig is van de Amelander Hereford koeien die in Nes heerlijk grazen in de wei. Ze voeden zich met alles wat de natuur hen brengt. Dit proef je duidelijk terug in het vlees. Er zit een volle robuuste smaak aan het vlees. Net als de Amelander mosterd die met zorg wordt bereid en die ik vervolgens verwerk in de ragout voor de kroketten.” 

Bron: Waddengoud

lees hier ook over Amelands Produkt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *