Amelander kinderen lezen voor

DOKKUM – Op 18 maart a.s. om 14.00 organiseren Bibliotheken Noord Fryslân de wedstrijd om het voorleeskampioenschap 2015 van de regio Noordoost Fryslân.

De voorleeskampioenen van 20 basisscholen uit Damwâld, Wâlterswâld, Feanwâlden, Metslawier, Bornwird, Marrum, Schiermonnikoog, Surhuisterveen, Harkema, Buitenpost, Twijzel, Drogeham, Hollum, Nes, Kollum, Burum en Munnekezijl  treden in De Colle te Kollum voor het voetlicht en lezen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

De presentatie van de voorleeswedstrijd wordt verzorgd door Christien van der Meulen en Tjitske van der Velde van de Bibliotheken Noord Fryslân.

De kinderen zijn tijdens een voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden en meldden zich aan voor de landelijke wedstrijd. Dit jaar doen 200 Friese kampioenen mee. Zij strijden bij de kwartfinales van de 5 Friese bibliotheekorganisaties om een plekje in de halve finale. De winnaars gaan door naar de halve finale om een plek in de provinciale ronde te bemachtigen. Deze is op dinsdag 8 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar vertegenwoordigt Fryslân op de landelijke finale op 21 mei a.s. in Utrecht.

De Nationale Voorleesdag is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en SIOB. Deze dag wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *