Amelander Kiewied tweede bij Tri-Ambla

NES – Amelander atleet Lex Kiewied sprintte knap naar een tweede plaats op de crosstriathlon Tri-Ambla op Ameland. De Tri-Ambla vond plaats onder ideale cross omstandigheden. De weersvoorspellingen waren niet zo goed maar het weer pakte goed uit op Ameland.

Met ruim 900 inschrijvingen zaten alle series vol en werd erom half twaalf gestart met het zwemmen in de Waddenzee. Door de lichte zuidwestenwind stonden er geen noemenswaardig golven waardoor er nog sneller werd gezwommen dan in de editie van 2016. Als eerste kwam Mark Hamersma uit het water al snel gevolgd door de nummer één bij de dames, Sandra Wassink-Hitzert. Deze twee atleten wisten meteen een beslissende voorsprong op te bouwen, een voorsprong die ze bij het fietsen en lopen niet meer uit handen gaven.

Mark Hamersma finishte met ruime voorsprong als eerste in een tijd van 2 uur, 38 minuten en 14 seconden. Na de titel op het NK van twee weken geleden en zijn knappe zesde plaats op het EK van vorige week in Denemarken was Ameland zijn slotstuk van het seizoen, bekroond met de eerste plek. De strijd om de tweede plaats werd een mooi gevecht tussen de plaatselijke held Lex Kiewied en Marc Hulzebos. De Amelander wist de prachtige strijd in zijn voordeel te beslissen en werd daarmee tweede in een tijd van 2:43:29. Marc Hulzebos finishte elf seconden daarachter op de derde plek in 2:43:40.

Bij de dames ging de overwinning voor het vierde achtereenvolgende jaar naar Sandra Wassink. Ook zij had een ruime voorsprong op de nummer twee, Sylvia Brouwer. De tijd die Sandra wist te noteren was 2 uur 59 minuten en 8 seconden. Daarmee was ze 16 seconden sneller dan vorig jaar. Sylvia noteerde een tijd van 3:18:31. De strijd om de derde plek bleef ook lange tijd interessant maar werd uiteindelijk gewonnen door Klaziena Politiek, met een tijd van 3:22:59.

Na de volwassenen was het aan de jeugd. Ruim honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar lieten zien dat zij ook erg genieten van de triatlon sport. Met veel enthousiasme werd er gestreden om de ereprijzen.

Uitslagen

OAK Senioren overall

Mannen senioren

  1. Mark Hamersma – Veenendaal 02:38:14
  2. Lex Kiewied – Nes-Ameland 02:43:29
  3. Marc Hulzebos – Den Helder 02:43:40

Dames senioren

  1. Sandra Wassink-Hitzert – Nijkerk 02:59:08
  2. Silvia Brouwer – Heerenveen 03:18:31
  3. Klaziena Politiek – Groningen 03:22:59

Bron: Tri-Ambla

lees hier meer over de Tri-Ambla en de winnaars van de vorige edities

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *