Amelander kampioen op Paardenmarathon Driezum-Wâlterswâld

WÂLTERSWÂLD – Op de 28e Paardenmarathon Driezum-Wâlterswâld is Hollumer Pieter de Boer kampioen geworden met de enkelspan. Het was voor het eerst dat een Amelander in deze discipline de eerste prijs pakte.

De marathon bestaat uit een parcours met hindernissen die zo snel mogelijk en met zo min mogelijk fouten moet worden gelopen. In Driezum-Wâlterswâld is een categorie enkelspan pony, dubbelspan pony, vierspan pony, tandem pony en een categorie enkelspan, dubbelspan en vierspan paard. Pieter de Boer was met zijn enkelspan de beste in zijn categorie.

De marathon is populair bij menners uit het hele land en er doen regelmatig Amelanders mee. De marathon werd vrijdag 28 juli verreden. Aansluitend werden de winnaars van de Paardenmarathon 2017 gehuldigd.

bekijk hier foto's op WâldNet

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *