Amelander hoofdrolspeler in TV-serie

LEEUWARDEN – Leonie Rolf uit Stiens en Tijn van de Kamp van Ameland zijn de hoofrolspelers in de tweede aflevering van 18in2018. In deze TV-serie worden achttien kinderen gevolgd die nu 13 of 14 zijn en in 2018 dus 18 jaar. Dit jaar maken we kennis met de deelnemers. Achttien jongeren met verschillende dromen en verwachtingen van het leven.

Leonie

Dat het leven zomaar drastisch kan veranderen ondervond Leonie Rolf vorig jaar. Haar broertje Ronald werd plotseling ziek en na acht weken overleed hij. In 18in2018 wil Leonie laten zien hoe zij omgaat met haar verdriet en het gemis. Verder heeft Leonie een druk bestaan, met de showband Takostu treedt zij op in binnen- en buiteland en ze zit in de derde klas van het VWO op het Leeuwarder Lyceum.

Tijn

Tijn van de Kamp woont op Ameland, nu zit hij nog in Nes op school maar als hij examen wil doen op de HAVO of VWO moet hij op zijn zestiende al naar de vaste wal en dus het huis uit. Later wil Tijn iets met sport doen of radio DJ worden.

Wat is 18in2018

De deelnemers aan 18in2018 worden gevolgd tot en met 2018, vanaf dat jaar zijn zij de nieuwe volwassen generatie van Fryslan.

18in2018 maakt deel uit van de documentaire reeks DNA van Friesland die uitgezonden wordt bij GPTV.

In de eerste aflevering stonden Anne Mare Bergsma en Moos van Breukelen centraal.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *