Amelander doppen voor geleidehonden

HOLLUM – Doppen van plastic flessen en zuivelpakken zijn geld waard. Ten minste als je er heel veel van verzamelt. De Stichting Vrienden Doppenactie Noord Nederland pakt het groot aan met honderden verzamelpunten van plastic doppen in het land.

Geleidehonden

De gespaarde doppen worden gerecycled en van de opbrengst kunnen geleidehonden de opleiding volgen die zij nodig hebben om dit dankbare en zware werk te doen.

Goed voor milieu

En het verzamelen van de plastic doppen is ook nog eens heel goed voor het milieu, ze worden gebruikt om er nieuwe producten van te maken.

Ameland

Op Ameland kunnen de doppen schoon en in een zak gebracht worden bij Tineke Borsch-de Boer in Hollum. Zij vormt niet een officieel verzamelpunt, maar brengt de doppen naar een kennis in Blija die de zakken naar een officieel verzamelpunt vervoert. Tineke krijgt doppen van over het hele eiland en brengt ondertussen zo’n twintig vuilniszakken per jaar naar de wal. Momenteel staan er weer vijf volle zakken klaar voor verscheping. Wie nog doppen heeft kan ze naar de Eeuwe de Vriesstraat in Hollum brengen, zaterdag gaat deze zending naar de wal.

→ hieronder staat een filmpje over De Reis van de Dop

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *