Amelander bruine trekt Koningsdag niet

Bol.comBALLUM – Ameland ontvangt graag de nieuwe Koning en Erf- en Vrijheer van Ameland op het eiland, maar denkt er nog niet over om zich aan te melden voor de organisatie van een nationale Koningsdag. Een bezoek van het Koningspaar is met een beperkt budget prima te organiseren en Ameland ontvangt haar Heer van harte, maar de organisatie van een Koningsdag, zoals die jaarlijks door twee Nederlandse gemeenten samen met de Koninklijke familie wordt gevierd, vraagt enkele miljoenen euro’s budget en dat kan de Amelander bruine niet trekken. Dat zegt burgemeester Albert de Hoop van Ameland.

De burgemeester van Heerlijkheid Ameland ontmoet de Koning voor het eerst tijdens de kennismakingstournee van het koningspaar en hun bezoek aan Friesland. Op 14 juni zijn Willem-Alexander en Máxima in de provincie en schudden alle Friese burgemeesters, waaronder De Hoop, de hand.

>>> lees hier over Ameland en de Oranjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *