Amelander boks voor Sinterklaas

Geplaatst op: 20 november 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Foto Twitter Gemeente Ameland

NES - Sinterklaas kreeg op Ameland een boks van burgemeester Leo Pieter Stoel. Geen hand, geen elleboog, geen namaste, maar een Amelander boks. Net als vorig jaar was de intocht van de Sint aangepast aan de coronamaatregelen; geen aankomst met de veerboot met een gezellige horde kinderen op de veerdam, geen grote ontvangst op De Afslag in Nes. Sinterklaas en de Pieterbazen werden vanzelfsprekend wel welkom geheten door de burgemeester, maar toezingen door de Amelander kinderen zat er helaas weer niet in. Sint maakte vandaag een tour over het eiland en deed alle dorpen aan. De kinderen was gevraagd hem vanuit hun tuinen en tuintjes toe te juicehen en toe te zingen en dat deden ze.

Sinterklaas en de Pieterbazen voelen zich weer meer dan welkom op het eiland. Wel hoopt de Sint dat de eerstvolgende Sinterklaasintocht weer volgens traditie is, met een samenzijn in het centrum van Nes.

De Amelander kinderen mogen hun schoenen weer gaan zetten. De Zwarte Pieten gaan hun best weer doen alle schoentjes, hulsten en laarzen van wat leuks en lekkers te voorzien.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?