Amelander acrogymnasten  Eva Kienstra (13) en Britt Metz (13) plaatsen zich voor NK in Ahoy

foto: links Eva, rechts Britt

De Amelander acrogymnasten plaatsten zich tijdens de Dutch Gymnastics The Finals voor twee verschillende disciplines voor het NK dat op 22 en 23 juni plaatsvindt in de Ahoy in Rotterdam. Een bijzondere prestatie!
Britt en Eva, die tot de Friese acro top behoren, mogen hun acrogym oefening laten zien tijdens het Nederlands Kampioenschap Acrogym.


Acro, of acrogym, is een bijzondere combinatie van gymnastiek, dans, turnen en acrobatiek, waarbij, in dit geval duo’s, hun choreo of oefening op muziek laten zien. Eva en Britt trainen bij Gym Academy in Dokkum, en maken meerdere keren per week de oversteek om hun kunsten tot in de puntjes te perfectioneren.
Dit doen zij samen met hun acroteam, dat bestaat uit een duo. Eva vormt een acroteam met Mellanie Mertens uit Wâlterswâld in de B categorie, waarmee zij vorig jaar tijdens het NK in de C categorie al een bronzen NK medaille won en meermaals in de prijzen viel tijdens verschillende nationale en internationele kampioenschappen. Britt vormt een acroteam samen met Suzanne Zuidema uit Buitenpost in de C categorie. Britt gooide eerder hoge ogen met haar vorige acroteam partner Linda van der Bijl.

Dubbele kansen

Naast de plaatsing met hun acroteams, mogen Britt en Eva ook met hun junioren C team (dat verder nog uit Anne Sophie, Babette en Nynke bestaat) meedoen met het NK micro- groepsspringen. Hierbij springen Eva en Britt drie sprongseries samen met hun teamleden met de mini-trampoline, waaronder een verplichte serie, waarbij alle springers eenzelfde sprong laten zien. Er wordt hierbij ook over een springtoestel, de Pegasus, gesprongen en de moeilijkheidsgraad wordt steeds iets verder opgeschroefd gedurende de oefening.

MadNes

Wie niet aanwezig kan zijn om de meiden aan te moedigen in Rotterdam tijdens het NK, kan dat alsnog doen tijdens MadNes Festival, waar de acrogroep dit jaar maar liefst drie dagen te zien is.

We wensen Eva en Britt veel succes tijdens het NK!

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 746

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *