Ameland zit op de 150

BALLUM – Afgelopen week, in de periode voor Pasen, is de stijging van het aantal positieve coronatests op Ameland weer ingezet. Op zondag 4 april staat de teller op 150, geteld vanaf eind september 2020. Toen kreeg Ameland de eerste positieve test voor de kiezen. Vier mensen zitten nog thuis, de overige 146 hebben hun thuisquarantaine allang uitgezeten. Eén coronapatiënt van het eiland is opgenomen in het ziekenhuis. 

Gemeente Ameland roept via social media op om thuis te blijven bij klachten en om een test aan te vragen. Veiligheidsregio Fryslân verspreidt adviezen voor wie een bezoek aan de Waddeneilanden brengt.

De Snelteststraat Ameland, die per 31 maart de deuren had gesloten, is vanmorgen weer opengegaan. Er kwamen veel aanvragen voor een sneltest binnen.

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvingen zij hun tweede prik. Op 22 maart kreeg ook een grote groep 65-plussers hun eerste vaccinatie. Op 19 april kunnen zij hun tweede prik halen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *