Ameland werkt mee aan Friese Dorpentop

LEEUWARDEN – Bijna alle Friese gemeenten hebben meegewerkt aan de loting uit de Basisregistratie Personen door het versturen van de uitnodigingsbrieven aan de gelote inwoners voor de Friese Dorpentop. Gisteren hebben 22 Friese gemeenten in totaal een kleine tienduizend uitnodigingen verstuurd. Ameland doet ook mee. Alleen de gemeenten Harlingen en Terschelling besloten af te zien van medewerking. 

Burgerinitiatief

De Friese Dorpentop is een burgerinitiatief om inzicht te krijgen in wat de Friezen belangrijk vinden voor de toekomst van het Friese platteland, en om te experimenteren met een nieuwe democratie. 

Friese Dorpentop

De Friese Dorpentop vindt plaats op zaterdag 5 november. Duizend Friezen gaan dan in het WTC Expo met elkaar in gesprek over de toekomst van het Friese platteland. Soortgelijke burgertoppen hebben eerder plaatsgevonden in o.a. Amersfoort, Groningen, Uden en Amsterdam. De Friese Dorpentop wordt de eerste provinciebrede burgertop. 

Ameland

Op Ameland zijn uitnodigingen naar 101 inwoners (18 jaar en ouder, a-select) verzonden. Wie interesse heeft kan zich vervolgens aanmelden bij de Friese Dorpentop (wie het eerst komt….). Daarnaast worden er twee Amelander ambtenaren en twee raadsleden geselecteerd die naar de Friese Dorpentop gaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *