Ameland Vlinderland – Eikenpage

HOLLUM – Amelander vlinderfotograaf Johan Bolijn heeft een nieuwe vlindersoort ontdekt op Ameland. Hij kreeg het gevleugelde insect ook voor de lens te krijgen. Gisteren ontdekte hij een nog niet eerder geregistreerde soort op het eiland: de Eikenpage. De vlinder komt wel op Terschelling voor en is ook wel eens op Schier, Vlie en Texel gesignaleerd, maar de kaart van Ameland is blanco wat deze soort betreft. Het mannetje van de eikenpage heeft een blauwpaarse glans en is ongeveer 16 mm groot. Het vrouwtje is donkerbruin tot zwart. Bolijn zag de vlinder in het bos bij Roosdunen.

Voor het overige scoort Ameland uitstekend op de vlinderkaart. Er vliegen veel en mooie soorten rond, evenveel als op Terschelling en meer dan op Schiermonnikoog.

>>> lees hier over

Vlinder –  Eikenpage op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *