Ameland Vertel! op Internationaal vertelfestival

BREMEN – Vertelgroep Ameland Vertel! gaat in het weekend van 3 en 4 november naar Bremen om op te treden op het internationale vertelfestival Feuerspuren. De vertelgroep is uitgenodigd door Julia Klein, een van de initiatiefnemers van het festival. Klein was deze zomer op Ameland. Zij is vertelster en vertelde in het programma Zomer vol Verhalen, dat onderdeel was het Amelander festivaljaar Eiland van Hidde Dirks Kat.

Vertelvirus

Een afvaardiging van de vertelgroep gaat samen met verteller Frank Belt uit Harlingen naar Bremen. Belt stond aan de basis van de vertelgroep. Hij gaf in het voorjaar een cursus aan een groep Amelander geïnteresseerden en deed dat op inspirerende wijze. De cursisten vertelden vervolgens tijdens Expeditie Ameland in de verschillende musea en allengs kreeg het vertelvirus meer vat op hen.

Feuerspuren

Feuerspuren vindt in de wijk Gröpelingen plaats, een wijk waar heel veel nationaliteiten naast elkaar samenwonen. Het thema van het festival 2018 is Ein kommen und gehen. Daar vertellen Selma Dubbeld, Peter van Noort, Dimphy Timmers, Tzeitl Locher, Joke Mosterman en Jeanet de Jong over hoe wonen op Ameland werkelijkheid werd, over een eilanddroom, een vissersvrouw van Ameland, een walvis die Hidde Kat in de ogen keek, de Aurora waar opa Mosterman op had gevaren en over het verhaal van Jantje Jans, de vrouw van Hidde Kat. Als decorstukken gaan de Amelander vlag, de vuurtoren en Hidde Dirks Kat mee naar Bremen. Ameland krijgt een eigen locatie.

→ lees hier meer over Ameland Vertel!

→ bekijk hieronder het filmpje van Julia Klein op Ameland

→ volg Ameland Vertel! via de Facebookpagina Ameland Vertel

→ bekijk hier de website van Feuerspuren met het programma van de Amelander vertellers

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *